top of page

gelecek ve teoriler

Yıl 1996 ve ben eve geldim. Aradan 18 yıl mı geçmiş ne :) Üniversitede okuyordum ve ev arkadaşım bendeki kitaplardan birine bakarak Jim Morrison'un resmini çizmişti. Liseden beri Jim Morrison ve The Doors hayranıydım. Ev arkadaşım benim tarafımdan bu grupla ve müziğiyle tanışmıştı. " Birisi Jim Morrison'ın resmini çizecekse o ben olmalıyım."  diye düşündüm içimden. Şimdi komik geliyor bu düşüncem. Ve aşağıdaki çizimi yaptım ve bu çizime "Gelecek ve Teoriler" adını verdim.

Şu anda kendim ve etrafım hakkında farkındalıklarım daha çok ama bir üniversite öğrencisi olarak ta bazı şeylerin farkındaydım. Gelecek ve Teoriler sabit olmayan ve zaman içinde değişen hayatı anlatıyordu. Hayatın farklı dönemlerinde farklı isteklerimiz ve isteklerimize ulaşmamızı sağlayacak yol haritalarımız oluyor.Belki istediğimiz birşeye ulaşmaya çalışırken yol üzerinde karşılaştığımız başka birşey bizi daha çok etkiliyor ve isteklerimiz değişiyor, güncelleniyor. Windows, Mac ve hayatımızda yer alan pek çok uygulama sürekli güncel versiyonları yayınlıyor. Neden hayat kendini güncellemesin ki :) Gelecek ve Teoriler bu güncellemeyi anlatıyor. Üniversitede aldığım tekstil mühendisliği eğitimi ve sonrasında epey bir süre tekstil alanında çalıştıktan sonra hayatıma şimdi fotoğrafçı olarak devam ediyorum.

Komik olan ise şu. Sadece kendinize dair değil, başkalarının da bize dair beklentileri ve hayalleri var. Annemin benim için hayali tekstil mühendisi olup havlu ticareti yapmam. Havlu ticareti yapmam için tekstil mühendisi olmama gerek yok öncelikle. Sonrasında ise bu benim hayalim değil. Kendimi havlu ticareti yaparken hayal edemiyorum bile.

Annemi çok seviyorum. Hayatında çocukları olarak bizleri her zaman kendinden önce düşünmüştür. Bugün benim ben olmamda en çok emeği olan kişilerden biri. Ama benim ve onun bana dair hayallerinin aynı olması gerekmiyor. Bu basit gerçeği algılamak insanın yıllarını alıyor.

Yazmayı özlemişim. Şimdi belki devam etsem sayfalar boyunca yazabilirim ama bunun yerine kısa ve daha sık yazmayı seçiyorum.

Hoşçakalın ;)

11 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page