top of page

hayata dair

Konu hayata dair fotoğraflarsa akla "Neler hayata dair ?" diye bir soru gelebilir.Sahi nedir hayata dair olanlar ? Bizi anlatan, bizden olan, bilerek veya bilmeyerek tekrarladığımız şeyler.Bazıları yüzlerce yıldır süregelen bazıları yeni yeni hayatımızda yer almaya başlayan şeyler. Belki üzerinde pek düşünmemişizdir ama yüzük takmak ta bunlardan biri.Yüzüklerin içinden en önemlisi evlenildiğinde takılanlar bence.Nedeni ise verilen büyük bir sözün simgesi olmaları.Gerçekten büyük bir söz çünkü bir hayatı birlikte paylaşmak adına verilen bir söz.Bu karşınızdaki insanı hastalandığında burnu akarken veya sizi çok güldüren bir fıkrayı onun komik bulmadığı durumlarda da sevmeyi içeriyor.İnsanı bu kadar büyük bir söz vermeye ikna eden özne ise sevgi.

Ben böyle anlamlar taşıdığı için yüzükleri fotoğraflamayı seviyorum.Onları evlenilen mevsimin ve ortamın yansımaları ile birleştiriyorum.Bu sanki bir cümleye yeni kelimeler eklemek gibi birşey benim için.

Aşağıda fotoğrafları bulunan yüzükler çok sevdiğim bir çifte ait.Neden çok sevdiğimi anlatmak hem zor hem de kolay.Çünkü adının ne olduğunu bilmediğim ama tanımlayınca "Hah şimdi anladım." diyeceğiniz bir durum.Özge ile tanıştığımızda sanırım iki saat civarında konuştuk.Zaman nasıl ilerledi anlamadım.Sanki ben onu yıllardır tanıyormuşum ve bir süre görüşmemiş gibiydik.Yeni tanışan iki insan için tanımlanması zor bir durum.Belkide benzer yapıda olmak veya benzer beğenilere sahip olmak bu durumu oluşturuyordur.Bilemiyorum.




Hoşçakalın.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page